Életmód

Személyzet nélküli szupermarket nyílt

Immár automatákkal felszerelt szupermarketben lehet vásárolni Északkelet-Kínában.

Kína legelső, kiszolgálószemélyzet nélküli boltja Csingtao városában nyílt meg. Az üzlet egy helyi kisbolthoz hasonló árukínálattal várja a vásárlókat, palackos italok, csomagolt ételek, édességek, tisztálkodási szerek is kaphatók. A termékeket automatákban helyezték el, ezeket a vásárlók maguk kezelik, és a szükséges dolgok kiválasztása után készpénz bedobásával vagy gyorskódok leolvasása általi mobiltranzakcióval történik a fizetés.

Az üzletet kipróbálók a legfőbb előnyként éppen a gyorsaságot nevezték meg, itt nem kell ugyanis a pénztárnál sorban állni, s a pénztárosra várni. Hátulütője ugyanakkor a termékek korlátozott jellege, friss zöldség és gyümölcs, valamint hús például egyelőre nem szerepel a kínálatban.

Szintén Csingtao városában kísérleteznek az első gyümölcsfacsaró automatákkal is, amelyek a személyzet nélküli bolthoz hasonlóan nagy népszerűségnek örvendenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top