Életmód

Megregulázzák a házassági piacot

Felszámolják Sanghajban a város közepén hétvégenként megrendezett házassági piacon illegálisan működő társkereső ügynökségeket és a be nem vallott jövedelmeket.

A 24 milliós modern metropolis közepén minden szombat és vasárnap délután megtartott piacon, amely a külföldiek körében komoly látványosságnak számít, egy-egy alkalommal több ezren fordulnak meg. A városközpontban lévő Népek Parkjának kijelölt bokraira és fáira az egyedülálló fiatalok – illetve legtöbb esetben a szüleik – A4-es fehér papírlapokat aggatnak a férjet vagy feleséget keresők legfontosabb adataival. Ezek közt többnyire a magasság, súly, foglalkozás, havi kereset, lakás vagy autó megléte és a kínai horoszkóp szerinti csillagjegy szerepelnek, melyek alapján az érdeklődők eldöntik, személyes találkozásra érdemes-e az illető.

A fiatalok helyett a legtöbb esetben szüleik látogatnak el a parkba, ők gyakran ott helyben meg is szervezik az első randevút. A párválasztást nem hivatalosan működő “ügynökök” tucatjai is segítik, akik fényképes portfólióval rendelkeznek, s mintegy 400 jüanos (16 ezer forint) árért kínálják keresési szolgáltatásaikat. Siker és egy esetleges házasság esetén a szülők örömmel fizetnek nekik többet is, így a társkereső ügynökök jelentős összegekre is szert tehetnek tevékenységükkel.

A kerület vezetése most fokozott ellenőrzést jelentett be, hogy lecsapjon ezekre az ügynökökre, ők ugyanis nem adóznak jövedelmük után, és párkereső szolgáltatáshoz szükséges engedéllyel sem rendelkeznek.

A hatóság nem tette közzé, hogy a vétkesek pontosan milyen büntetésre számíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top