Életmód

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

Az izzadós-rángatós a kedvencünk – tudjátok, olyan táncpartner, akit messze próbálunk elkerülni egy esküvőn. És még pár típus, aki tuti mindig ott van a lakodalmakban, és lehetetlen nem belebotlani.

1. Az izzadva rángatós–táncolós

Aki az elsők között van a táncparketten, és két feles után Travoltának képzeli magát. Minden, de minden nőt meg akar táncoltatni, ami még nem lenne baj, de a gyengédséget távolról sem ismeri. A “férfi vezet a táncban” elvet kőkeményen alkalmazza, rángat, nyúz, tép, és nem mellesleg a szemedbe fröcsögnek az izzadságcseppjei. A nők többbsége kerüli vele a szemkontaktust, nehogy ő legyen a következő áldozata.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

2. A pityergős barátnő

Mindenen, de mindenen elsírja magát, annyira meg van hatva – ha libben a menyasszony fátyla, ha koppan a cipője, ha kijön a menyecskeruhában. Végig gyászos arcot vág, pedig ugye azok az örömkönnyei. Próbálja nem elkeni a sminkjét, de elkeni. Aggódó kérdéseket tesz fel bárkinek, aki mellette áll: “Meglettek a gyűrűk?”

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

3. A túlpörgött barátnő

Az igazi partianimál, aki elhatározta, hogy ezen az esküvőn kő kövön nem marad. Inni akar a pincérekkel, cipeli a felest a rokonoknak, és minden férfit az asztal alá akar inni. Ez ahhoz vezet, hogy egy idő után úgy rázza, hogy a menyasszony már bánja, hogy elhívta. Aztán egy óra múlva – jobb esetben – az asztalra borulva alszik, vagy  – ha eljutott a mosdóig – a menyasszony egy másik barátnője fogja a haját a wc-kagyló felett.

8 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

4. A perverz

Ő csak távolról szemlélődik, de azt nagyon alaposan teszi. Hiába ül mellette a felesége, az anyósa, netán a lánya vagy a fia, ő nem fél megnézni a combokra tapadó harisnyákat. Titkon reméli, hogy óvatlan, becsiccsentett nők combfixet, netán bugyit villantanak. És ő az, aki nem a szemedbe néz, ha netán beszélgetésbe keveredtek.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

5. Az izomból pasizni akaró

Ő is pásztázza a tömeget, akárcsak a perverz, de ő egyedülálló férfiakra vadászik. Ő már régóta készült erre az esküvőre, ahogy mindegyikre szokott, és már otthon a tükör előtt gyakorolta a csábító nézést. Az nagyon megy neki, és néha véletlenül még a nagymamára is csábítóan néz. Mindent bevet, hogy az egy kicsit is valamire való férfit gyorsan lestoppolja, és intimnek tűnő beszélgetésbe vonja, jó hosszú időre. Aztán, ha meglép az egyik, jöhet a következő. Elvégre ő nem potyára csinosította ki magát.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

6. Az alázós–beszólogatós

“És a tiéd/tiétek mikor lesz?” – kérdezi a kedves esküvői troll általában a szingliktől vagy az olyan pároktól, akik még nem házasodtak össze, pedig a troll szerint itt lenne az ideje. Erre a legtöbben kedves, szégyenlős választ adnak, próbálják kedvesen lekoptatni. Pedig csak egyszer kéne elküldeni az anyjába, de hát ki vállal be egy ilyen konfliktust pont egy esküvőn. A troll egyébként nemcsak a házasságképeseket bombázza, hanem szívesen beszól a násznép bármelyik tagjának a “de meghíztál”-tól egészen a “tavalyi hajszín jobban állt”-ig.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

7. Az önmagának nagyon tetsző

Ő, akár fiú, akár lány, vonul. Egy centivel a föld felett megy, lehetőleg nem néz konkrétan senkire, csak úgy a szeme sarkából várja a hatást, amit az ő lénye kell, hogy kiváltson a népekből. Egyébként általában tényleg csinos, és úgy érzi, ennyi elég is az élethez. Sokszor szemtelenül fiatal, és ha lány, akkor jár mellé egy aggódó édesapa vagy nagymama, aki szeretné, hogy a “kislány” fázzon, hadd teríthessen rá egy kendőt, hogy más inkább ne lásson belőle túl sokat.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

8. Az izzadós–zabálós

Mintha egy Móricz novellából lépett volna elő, kilazítja az övét, kicsit lazít a nyakkendőn, sőt le is veszi. Alaposan leszopogatja a leveshúst, sőt leszürcsöli. A világ számára nem létezik, csak ami asztalán és a tányérján van. Simán elveszi az utolsó csirkecombot a többiek elől, de egyszerűen nincs más választása. Imádja az ingyen kaját, és minden egyes falat után már a következő falatra gondol. Átadja magát a pillanatnak, a ruháján egyre nagyobb zsírfoltok, és ha szerencsénk van, akkor van arcszőrzete is, hogy azon egy-egy levestészta, kacsabőr gusztusosan fennakadhasson.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

9. A jópofa–idegesítő

Általában a vőlegény haverja, és mindenre van egy remekbe szabott poénja. Nem érzi, hogy nem most kellene hangosan mesélni a legénybúcsúról vagy anyósviccekkel szórakoztatni az örömanyákat. Csak imádkozni lehet, hogy ne kaparintsa meg a mikrofont, de persze megkaparintja, és vicces megjegyzéseket tesz arról, hogy mostantól elvesztette a barátját, mert a házasság csak rabiga. Aztán iszik egyet az ifjú pár egészségére.

9 vendég, akit kerülj el egy esküvőn, de nagyon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top