Életmód

Aviva tornával a női gondok ellen

Sokat hallottál már az Aviva módszerről, de nem derült ki számodra, hogy pontosan mi ez, és mire jó? Itt az alkalom, ismerkedj meg vele most.

Az Aviva torna gondolata már régóta foglalkoztatott, de valamiért eddig nem jutottam el egyetlen tanfolyamra sem. Most viszont néhány hete mégis kijött a lépés, és egyszer csak Noéminél találtam magam. A csoportban voltak meddőséggel küzdők, endometriózisban szenvedők, miómával és cisztákkal rendelkező nők, és a görcsös menstruáció is gyakran elhangzott a 4 óra alatt. Tipikus női gondok, sajnos.

Mi az az aviva torna?

És hogy mi az Aviva módszer lényege?

Aviva Steiner – a módszer kitalálója és kifejlesztője – szerint külső és belső izmaink megmozgatásával jelentősen megváltoztatható szervezetünk hormonális állapota. Az alhas a belső hasi és gátizmok, a farizmok megmozgatásával éri el pozitív hatását. A mozgás fokozza az adott terület vérkeringését, így több vitamin, hormon és más életfontosságú anyag jut a “célszervezetbe”. Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is. A mozgás és a mozdulatsorok után létrejött altesti vérbőség akár a petevezetékek letapadását is oldhatja, így egyes esetekben megszüntetheti a meddőség okát.

Segíthet többszöri vetélés után is, mivel a gyakorlatok alkalmasak a méh izomzatának erősítésére, így lehetővé teszik a magzat sikeres kihordását. Ezek a gyakorlatsorozatok meghozzák, illetve akaratuk szerint rendezik a nők havi ciklusát, és könnyítenek a változó kor tünetein.

A férfiak számára kifejlesztett gyakorlatok segítenek a prosztataproblémák, a vizelési gondok és a potenciazavar megoldásában.

Tudj meg még többet a CseresznyeSzilva blogról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top