Életmód

Hogyan mentsük meg az elsózott ételt?

Mindig elsózod az ételt? Bloggerünk, aki hasonló cipőben jár, utánanézett, mit lehet ilyenkor tenni. Van megoldás, méghozzá több is!

1. Szódabikarbóna, a csodafegyver

A szódabikarbóna nem csak a sütemények készítésénél lehet segítségünkre, a sós ízt is tompíthatjuk vele. Keverjünk egy késhegynyit belőle az ételbe, és máris kevésbé érezzük a sót. De figyelem, tényleg csak egy keveset használjunk, különben nemcsak a só, de a szódabikarbóna kellemetlen mellékíze is rontani fog a főztünk élvezeti értékén.

Mihez használjuk?

Levesekhez, pörköltekhez, ragukhoz, tésztaételekhez, mártásokhoz, elrontott salátaöntetekhez, fasírthúshoz, ha még a sütés előtt észrevettük a hibát.

2. Citromlé+cukor, a hasznos kombináció

A citromlében található savak kis mennyiségben kiemelik, kicsit nagyobb mennyiségben (még mindig csak mokkáskanálnyiról beszélünk!) azonban semlegesítik a só ízét. A cukorra pedig azért van szükség, hogy citrom savasságát ellensúlyozza. Figyelem, mindkettőből csak icipicit adjunk az ételhez, alaposan keverjük el, forraljuk fel újra, és csak ezután kóstoljuk meg. Ha még mindig nem tökéletes, akkor adhatunk hozzá még egy kis citromot és cukrot.

Mihez használjuk?

Elsősorban paradicsomos ételekhez, azoknak különben is nagyon jót tesz a citromlé és a cukor, kiemeli a paradicsom zamatait.

Hogyan mentsük meg az elsózott ételt?

3. Ecet, ami nem csak mosáskor jöhet jól

Az ecetet a citromléhez hasonlóan használhatjuk, de figyelem, nagyon óvatosan kell vele bánnunk, mert az ecetes gulyásnál még a sós is jobb…

Mihez használjuk?

Krumplifőzelékhez kifejezetten finom, de általában a főzelékekhez is jól működik, illetve a paprikás ételekben is harmonikus az íze, ha mértékkel használjuk.

További lehetőségek a MozaikAnya blogon!

Hogyan mentsük meg az elsózott ételt?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top