Életmód

Erre esküszik a 111 éves férfi

A világ legidősebb férfija még legalább 2 évig szeretne élni.

Egy 111 esztendős nyugalmazott japán pedagógust ismertek el hivatalosan a világ legidősebb férfijának. Momoi Szakari megkapta a rekordot igazoló tanúsítványt a Guinness-világrekordok szerkesztőségétől. A korábbi csúcstartó, Alexander Imich júniusban halt meg New Yorkban 111 évesen és 164 naposan. A világ jelenlegi, igazoltan legidősebb embere egy japán nő, a 116 éves Okava Miszao, aki Oszakában él.

Momoi 1903. február 5-én született Fukusima prefektúrában, ahol később tanárként helyezkedett el. A második világháború után a Tokiótól északra fekvő Szaitamába költözött, ahol egészen nyugdíjba vonulásáig középiskolai igazgatóként dolgozott. A tiszteletére rendezett ceremónián, amelyet a televízió is közvetített, Momoi elmondta, hogy még legalább két évig szeretne élni.

Fotó: MTI/AP/Kyodo News
Fotó: MTI/AP/Kyodo News

Az idős férfi szívesen olvas, különösen a kínai költészetet kedveli, és a kalligráfia iránt is érdeklődik. Szerinte nincs különösebb titka a hosszú életének, gondozói szerint azonban Momoi korán kel és egészségesen táplálkozik. A férfinak 5 gyermeke van és egy tokiói idősek otthonában él.

Japán – ahol jelenleg 54 ezerre rúg a százévesek vagy annál idősebbek száma – a világ leggyorsabban öregedő társadalma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top