Életmód

Külön sávot kaphatnak a női autósok?

Több mint nevetséges javaslattal állt elő egy brit cég.

A brit Sheila’s Wheels nevű, nőkre specializálódott biztosítótársaság szerint külön sávokat kellene kialakítani az utakon a női autóvezetők számára. Meg is rajzolták, hogyan nézne ki London néhány forgalmas útja, ha a női autósoknak saját, elkülönített sávjaik lennének. Persze mi mással, mint élénk rózsaszínnel felfestve. Hátha nem csak vezetni nem tudunk, de még idióták is vagyunk, ugye…

Külön sávot kaphatnak a női autóvezetők az utakon?

Bár azt hihetnénk, hogy csupán reklámfogásról van szó, a javaslatot állítólag komolyan gondolják, mivel az – mint fogalmaztak – megszüntetné a potenciális veszélyes környezetet. Igaz, az nem egészen tiszta, hogy a férfi autósok veszélyesek-e a nőkre, vagy fordítva, a bénázó nők veszélyeztetik a férfi vezetők biztonságát, akiknek nyilván egytől egyig, már génkészletüknél fogva vérükben van az autóvezetés? Illetve vajon hogy mi garantálja azt, hogy az eltérő képességekkel, vérmérséklettel és rutinnal rendelkező női vezetők nem veszélyesek egymásra?

Külön sávot kaphatnak a női autóvezetők az utakon?

Forrás: mirror.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top