Életmód

10 tuti tipp a narancsbőr ellen

Ha végleg le szeretnénk számolni a narancsbőrrel, tudnunk kell, hogy egyszeri és végleges megoldás nem létezik, és még a valóban csodás hatású professzionális kozmetikai kezelések eredménye sem tart örökké. A jó hír az, hogy ha tudjuk, mit tehetünk ellene, némi odafigyeléssel és pár praktikával sikeresen csökkenthetjük a bőrünket csúfító huplikat.

Válogassuk meg, mit eszünk!

A szervezetünkbe került ételek minősége bizony a bőrünkön is tükröződik. Száműzzük az étrendünkből az állati eredetű zsírokat, a szénsavas és cukros üdítőket, fogyasszunk minél kevesebb sót és finomított cukrot, ugyanakkor együnk minél több gyümölcsöt-zöldséget és teljes kiőrlésű gabonát.

Sok folyadék

Fogyasszunk elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű folyadékot! Ez napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz, minél kevesebb mesterséges adalékanyagot tartalmazó, vagy frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé, zöld tea vagy gyógytea legyen.

10 tuti tipp narancsbőr ellen

Rendszeres mozgás

A mozgás a narancsbőr hasznos ellenszere, de csak ha rendszeres, ami ideális esetben heti háromszori alkalmat jelent. Kocogás, futás, kerékpározás, zsírégető torna, step aerobic, callanetics, aquafitness, spinning, tánc – bármi segít, ami jól megdolgoztatja az érintett testrészeket. Ha edzőterembe járunk, használjuk a futó- és taposógépet vagy az ellipszistrénert – a leghatásosabb gyakorlatok elsajátításához legjobb, ha személyi edző segítségét kérjük.

Le a bűnözéssel!

Próbáljunk lemondani káros szenvedélyeinkről: a rendszeres cigaretta-, kávé- és alkoholfogyasztásról, vagy legalábbis mérsékelni az elfogyasztott mennyiséget.

Narancsbőr elleni krémek

Ezek a készítmények a vérellátás és a nyirokkeringés fokozása révén a salakanyagok kiürülését, másrészt a zsírsejtek lebontását segítik. Leggyakrabban koffeint, l-karnitint és növényi enzimeket találhatunk bennük, de sokuk tartalmaz illóolajokat, tengeri alga, zöld tea vagy gyümölcsök, gyógynövények kivonatát. Tartós eredményt úgy remélhetünk, ha végzünk egy 1-2 hónapig tartó, mindennapos kezelést, a későbbiekben pedig heti 1-2 alkalommal használjuk. A krémek hatását fokozhatjuk testtekercseléssel is!

Még több hasznos tipp az Aludni jó! blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top