Életmód

Adományozásra taníttatja a gazdagokat Bill Gates

Népszerűbbé igyekszik tenni a jótékonykodást a híres milliárdos.

Egy pekingi egyetemmel szövetkezve speciális kurzusokon az adományozás művészetére taníttatja a jövőben az adakozni kész kínai gazdagokat a jótékonykodásáról is híres amerikai milliárdos, Bill Gates.

A pekingi tanárképző egyetemen kísérleti jelleggel induló program keretein belül a hagyományos tanórák mellett külföldi tanulmányutakon és jótékonysági szervezeteknél tett látogatásokon szélesítenék a részvételre rábírt milliomosok témával kapcsolatos tudását. Az együttműködés kitűzött célja az oktatás mellett az is, hogy évente közösen legalább 100 millió jüan (3,7 milliárd forint) adományt gyűjtsenek be kínai és amerikai gazdagoktól.

A tehetős kínaiak fogékonyak a téma iránt és hajlandóak is adományozni, a képzésre azért van szükség, mert bár Kínában évről évre jelentős mértékben nő a gazdagok száma, az adományozásnak nincs kialakult kultúrája, az emberek bizalmatlanok a hivatalos szervezetekkel szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top