Életmód

Külön ajtót kapnak a szegényebb lakók a társasházban

Nehogy már közös bejáratot használjanak a gazdagokkal, ugyebár...

New York városa elfogadta az egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő cég, az Extell kérelmét, mely szerint az egyik sokemeletes társasházukban külön ajtót alakítanának ki azoknak a bérlőknek, akik olcsóbb kategóriájú lakást bérelnek.

Eszerint a gazdagabb bérlők továbbra is a Riverside sugárúti bejáraton mehetnek majd be az épületbe, míg a “szegények ajtaja” az épület mögötti sikátorból nyílik. A házban 55 olcsóbb és 219 drága lakás található.

Gale Borough, Manhattan kerület vezetője egy sajtónyilatkozatában leszögezte ugyanakkor, hogy az Extell kérelmének elfogadása egyedi eset, más cégeknek nem fogják engedélyezni, hogy külön ajtókat építsenek az eltérő anyagi helyzetben lévő lakók számára.

Egy másik ingatlanfejlesztő vállalat, a Toll Brothers alelnöke szerint a “szegények ajtaja” megfelelő megoldás. “Azt gondolom, nem fair a magas jövedelmű lakókkal szemben, akik egy vagyont fizetnek a lakásukért, hogy ugyanúgy kezeljék őket, mint az alacsony jövedelmű bérlőket, akik szerencsésnek érezhetik magukat, amiért ugyanabban az épületben lakhatnak” – fogalmazott. 

Külön ajtót kapnak a szegényebb lakók a társasházakban

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top