Életmód

Ezeket csináld, és tudsz aludni a kánikulában is

Ne aludj meztelenül – bármilyen meglepő is ez a tipp, állítólag beválik. És még néhány tipp a brutális melegben, ami egyelőre picit enyhült, de hétvégén újra támad.

1. Aludj pizsamában

…vagy valami természetes anyagból készült ruhában. Bár elég logikusnak tűnik meztelenül aludni a kánikulában (vagy úgy általában), de sokkal bölcsebb az, aki textilt teker magára, mert az beszívja az izzadságot.

2. Táncolj, mint Dickens!

Viccesen hangzik, pedig hatékony ám. Szóval állítólag Charles Dickens, amikor nem tudott aludni, kiszállt az ágyból, és magasra tartott kézzel mászkált, ez lehűtötte. Próbáld ki!

3. Hideg párna

Brit tudósok megállapították – hogy hogyan, ne kérdezzétek –, hogy egy hideg, hűvös párnán 68 százalékkal hamarabb el lehet aludni.

4. Aludj függőágyban

…persze ha van hova felfüggeszteni. Azért jó, mert nem melegít alulról egy ágybetét vagy szivacs.

Ezeket csináld, és tudsz aludni a kánikulában is

5. Szagolgass levendulát!

Nagy klasszikus nyugtató a levendula bármilyen formában. Már néhány csepp – akár egy hűvös párnára – igazi altató hatású.

6. Zuhanyozz le!

Nyilván ez talán magától is eszébe jut mindenkinek, hogy lefekvés előtt lehűtse magát, nyugodtabban fog aludni. Ahhoz, hogy el tudjál aludni, a testhőmérsékletednek fél fokkal csökkennie kell, szóval jó hideg legyen az a zuhany.

7. Hát legyen ventilátorod!

Az a jó benne, hogy nagyon gyorsan le tud hűteni. Csak ne tedd túl közel, mert akkor meg is fázhatsz.

8. Hűtőbe az ágyneművel!

Ha beteszed egy táskába az ágyhuzatot, és bepakolod a hűtőbe, akkor jó hűvös lesz, és jól tudsz aludni. Van, aki meg inkább bevizezi, azt sem rossz.

9. Aludj a földszinten!

Akinek van galériája, az tudja, hogy elég sok fok különbség tud lenni a földszint és az emelet között. Ha lehet, aludj lent.

10. Ne egyél lefekvés előtt

…mert akkor elkezdi égetni a kalóriákat a szervezeted, ami hőt termel. Az meg nem jó, az előbbi pontban leírtak miatt. Próbálj meg lefekvés előtt emészteni, ennyi.

11. Aludjatok külön ágyban!

Na, ez nagyon vicces tanács. Egy emberi test 116 wattnyi energiát termel óránként, ne aludj egy fűtőtest mellett.

12. Ne igyál alkoholt lefekvés előtt!

Sajnos a vacsora melletti sörözés, borozás dehidratál, szomjas leszel, így azért nem tudsz aludni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top