Életmód

Illatos arcradír házilag

Arcbőrünk a legszebb ékszerünk. Nincs az a gyémánt, vagy drágakő, amely akkora figyelmet keltene, mint egy ápolt, természetes, vidám arc. Ápoljuk hát megfelelően!

Sajnos nagyon sok mindentől függ arcbőrünk állapota. Étkezési szokásainktól, folyadékfogyasztástól, kipihentségtől, stressztől, hormonoktól, időjárástól, de még a Holdtól is.

Ha a tükörbe nézve úgy érzed, rád férne, egy igazi mély tisztítás, akkor a szokásos arclemosás után vess be illatos bőrradírt. Havonta egyszer amúgy is ajánlott egy igazi arcradírozás! 100%-ban természetes, és pofonegyszerű!

Mi kell hozzá?

Szűz kókuszolaj

Arcápoláshoz a legjobb minőséget érdemes választani. Hidd el, megéri; rémesen sokáig elég, és rengeteg felhasználási területe van. Ha még sosem hallottál arról, hogy magadra kenheted a kókuszolajat, itt tájékozódhatsz.

Kristálycukor

Egy kicsit megtörheted mozsárban, vagy aprítóban, ha túl nagy szeműnek látod. Fontos, hogy ne karcolja össze az arcod.

Illatos arcradír házilag

Illóolaj

  • pattanásos, zsíros bőrre: levendula, teafa,
  • normál bőrre: citrom, narancs
  • száraz bőrre: szantálfa, jázmin

Az illóolaj elhagyható, nélkülük is remek arctisztítót kapsz, ám velük sokkal hatékonyabb lehetsz. Használhatod a bőrtípusodra javasolt párokat, de egyenként is bevetheted őket. A radírozás közben az illatok hangulatodra is remek hatással lesznek.

Befőttesüveg

Fantáziádtól függ, milyen tárolót választasz. Egy kisebb befőttes- vagy kávés stb. üveg megfelelő tároló, és akár ajándékba is adhatsz arcradírt; elég egy csinos masni, egy vicces fedő vagy egy szép felirat.

Az alapreceptért látogasd meg a Zöldéletmód blogot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top