Életmód

Nyári kontaktlencsés tippek

Újra itt a nyaralási szezon! Te is és a kontaktlencséd is készen álltok az útra?
Nyári kontaktlencsés tippek

Akár az északi féltekére indulsz útnak nyáron, akár egy utolsó kiruccanást tervezel a hűvös idő beállta előtt délre, gondoskodj arról, hogy a szemeddel kapcsolatos minden fontos eshetőségre felkészült légy. Megosztunk veled néhány hasznos tippet a zavartalan nyaraláshoz.

Hasznos, ha rendelkezel egy kisebb neszesszerrel, amibe belefér a kontaktlencse-tároló tok, egy kisebb flakon ápolószer és egy apróbb tükör, esetleg egy flakon kézfertőtlenítő folyadék. Utóbbi kettő nagyon jól jöhet olyan helyeken, ahol ilyesmi nem áll rendelkezésedre, például egy többnapos vízitúrán. Biztonsági játékosoknak javasolt akár két kisebb flakon ápolószer becsomagolása, ha véletlenül az egyik ottmarad egy hotelszobában, repülőtéri mosdóban. Gondoljunk arra, hogy ezen apróságok beszerzése akár egy nagyvárosban is nehézséget jelenthet, például vasárnap este, illetve az is fontos, hogy a megszokott, bevált márkákat tudjuk használni.

Külföldi utazás esetén, ha nem beszéled az adott ország nyelvét, készülj fel néhány előre lefordított, a kontaktlencse-viselési szokásaiddal kapcsolatos mondattal. Remélhetőleg nem lesz rájuk szükséged, de ha mégis el kell magyaráznod egy helyi optometristának, hogy elvesztetted a kontaktlencsédet, bizonyára pontosan ezt az üzenetet szeretnéd átadni, és nem azt, hogy “a karburátorom kalapot visel”. Vidd magaddal a kontaktlencséd adatait, és jegyezd fel a kontaktlencse-illesztőd elérhetőségeit is, szintén a váratlan helyzetekre való felkészülés jegyében.

Végül, de nem utolsósorban, ne hagyd itthon a (tartalék) szemüvegedet! A kontaktlencse/ápolószer esetleges elvesztésén túl, ha utazol, a szemed új allergénekkel találkozhat – a levegőben lévő pollenektől kezdve a rokonod háziállatának a szőréig. Előfordulhat olyan helyzet is, hogy a higiénés körülmények miatt kell lemondanod a kontaktlencse használatáról. (Ugye nem felejted el: kontaktlencse felhelyezése és kivétele előtt alapos kézmosás!)

Kövesd a tanácsainkat, hogy elkerüld a problémákat és élvezd maradéktalanul az utazást! És ne felejts el sok fotót készíteni, amelyekkel elindulhatsz a MyDay Fotópályázaton!
Jó utat!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top