Életmód

Fogyatékkal élőket segít a félkarú szépségkirálynő

Nicole Kelly egy fejlődési rendellenesség következtében bal alkar nélkül született. A csodaszép lányt azonban ez nem hátráltatja abban, hogy elérje a céljait.

Tavaly a Miss Amerika-választáson a 23 éves Nicole képviselte Iowa államot. A versenynek köszönhető hírnevét azóta is arra használja, hogy fogyatékkal élő embereket inspiráljon, illetve segítse az elfogadásukat a többségi társadalom részéről.

“Azt feltételeztem, hogy mindenki szülei olyanok, mint az enyémek, de sokan sajnos sokkal jobban korlátozzák a gyermeküket azért, hogy megóvják a bajtól. Láttam, hogy képes vagyok változtatni a hozzáállásukon azzal, ha megmutatom nekik, hogy az ő gyermekük is bármit elérhet, amit csak akar. Onnantól kezdve, ha a szülők elfogadják ezt, hatalmas változás áll be abban is, ahogy a gyermekük megtapasztalja saját különbözőségét, és reagál rá” – magyarázta Kelly.

A lány hatalmas tömegek előtt tart lelkesítő beszédeket az Egyesült Államokban, legutóbb például ezer középiskolás diák előtt tartott előadást az elfogadásról és a sokszínűségről.

Büszke vagyok arra, hogy azokat képviselhetem, akik másképp néznek ki” – fogalmazott.

Fogyatékossággal élőket segít a félkarú szépségkirálynő

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top