Életmód

A finnek cipelik legjobban a nejüket

Még a briteket és a japánokat is lehagyták.

Egy hazai pár nyerte a 19. feleségcipelő világbajnokságot a finnországi Sonkajarviban, de csak egy másodperccel megelőzve a másodikként befutó brit párost. Ville Parviainen és Janette Oksman 63,75 másodperc alatt teljesítette a 253,5 méteres akadályfutást a Helsinkitől északra fekvő városban. A második legjobb teljesítményt egy brit házaspár, Rich Blake Smith és Anna Marguerite Smith nyújtotta.

Az asszonnyal nehezített akadályfutásra a világ tucatnyi országából, köztük Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból érkeztek résztvevők. A szabályok szerint a feleség (partnernő) nem lehet fiatalabb 17 évesnél, és nem nyomhat kevesebbet 49 kilónál.

A verseny elnevezése ellenére a résztvevőknek nem kell házaspároknak lenniük, egyedülálló férfiak akár a szomszéd feleségét kölcsönkérve is indulhatnak. A “feleséget” sokféleképpen lehet vinni, de a legnépszerűbb mód, hogy a partnernő fejjel lefelé, lábaival a férfi nyaka köré kapaszkodik.

Finnország egyébként kitűnik a furcsa versenyekben. Olyan bajnokságokat rendeznek, mint a nemzetközi léggitárverseny, a mocsári focitorna vagy a mobiltelefon-hajító viadal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top