Életmód

Kerülhet-e összeégett arcú nő a címlapra?

Kerülhet, csak nem szokott. Egy ausztrál magazin címlapján egy súlyosan megégett futónő szerepel – olyan magabiztosan néz a kamerába, hogy biztosak lehetünk benne, ez a nő tud valamit, amit mi nem.

Mert a szépet, a gyönyörűt könnyű befogadni, könnyű elfogadni, és bedőlünk a címlapokon a tökéletes bőrnek, hajnak, sminknek, és bár tudjuk, hogy ez nem teljesen a valóság, mégis mi is szeretnénk olyanok lenni. Csak egy kicsit tökéletesnek lenni, nem olyan nagy bűn az. Aztán megláttam ezt a címlapot, rajta Turia Pitt, aki épp egy ultramaratonon futott, amikor egy bozóttűzben megsérült.

Kerülhet-e összeégett arcú nő a címlapra?
Egy ausztrál magazin, a Woman Weekly címlapjára került az egyáltalán nem szokásos fotó. Turia testének 65 százaléka megégett, több mint száz műtéten esett át, és nagyon szerencsésnek tartja magát, hiszen életben maradt. Az egykori futó most bányamérnökként dolgozik, és motiváló beszédeket tart világszerte. A magazin egyik pályázatának zsűritagjaként fotózták, és amikor a főszerkesztő meglátta a képeket, rájött, hogy Turiának a címlapon a helye.
 
“Nagyon nagy megtiszteltetés ez nekem, és örülök, mert ezáltal is azt üzenhetem a nőknek, hogy a magabiztosság egyenlő a szépséggel. Nagyon sok gyönyörű nő a világban nem hiszi el, hogy az, nem magabiztosak, megnehezítik a saját dolgukat” – mondtaTuria.

Nekem azért tetszik ez a címlap (és ami mögötte van), mert jó lenne kevesebb “tökéletesség” a címlapokon, és több valóság. Vagyis szívesen látnék “hétköznapi” nőket a címlapokon, akik a különleges élettörténetükkel üzennek a bizonytalan, a kevésbé magabiztos, a magukért kiállni nem merő nőknek, és nem azzal, hogy makulátlan a bőrük.

Forrás: Huffington Post

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top