Életmód

Ilyen, ha lassítva hasba ütnek – videó

Két férfi karatézik, egy kutya iszik, valaki elfújja a gyertyát. Átlagos helyzetek, események, képek. De pontosan mi minden is történik egyetlen másodperc alatt? Nem, ez nem olyan, mint egy szimpla lassított felvétel, annál százszor részletesebb. Ilyen a szuperlassítás technikája, amivel a Discovery és a BBC után végre itthon is foglalkozik egy csapat.

A kutyák átlagosan négyszer-ötször rázzák meg magukat egyetlen másodperc alatt, így Benji testének tekeredése is nyaktekerő mutatványként hat. 2000 képkockás lassításban látható, hogy a fejétől indított szőrhullám még nem is ér a teste végéig, de már újabb hullámot indít.

A nagyon sasszeműek is csak nehezen szúrnák ki, hogy ivás közben a kutyák a nyelvüket hátrafelé hajlítják, kvázi kanalat képezve ízlelőszervükből.

Így rendezik át egymás arcát és belső szerveit a magyar karatemesterek. Wiszler Csaba és Balogh Zsolt, mindketten a magyar válogatott aktívan versenyző tagjai.

Most végre kiderül, hogy a gyertyának nagyobb-e a füstje, mint a lángja, és talán tetten érhető az a pillanat, amikor a láng kialszik, és csak füst marad.

És bemutatkozik a filmes csapat, illetve bemutatja a munkájukat a két műsorvezető: Fekete Gábor és Frankó Roni.

(További videókat és információkat a projektről és a csapatról itt találhattok.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top