Életmód

Meggybefőzés tartósítószer és cukor nélkül

Bloggerünk tavaly készítette el először ezt a nagyszerű meggybefőttet, annyira egyszerű és gyors, hogy nem is volt kérdés: idén sem marad ki! Csatlakozz hozzá te is!

Reggeli 7 órakor megérkezett a 15 kg frissen szedett meggy! Szép, nagy és érett, kivételesen édes a szerzemény kb. 4 kg azonnali fogyasztásra ítéltetett!

9 órakor a gyerekek lelkesedését kihasználva elkezdtük átválogatni a meggyet a ládából. Rögtön szortírozva az enni még jó és az eltenni való csoportot alakítottuk ki a lelkes, szorgos gyerekkezek által! Két lében átmosták és lecsöpögtették.

Ezalatt én, hogy ne csak a napot lopjam, a legnagyobb kondérunkban ecetes vizet forraltam, átmosogattam az üvegeket és a tetőket, majd a kondérba merítettem őket, és hagytam forrni az ecetes vizet alattuk. Jöhetett a magozás, ez a legizgalmasabb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó cselekménye a meggyeltevésnek. Erre az idén bevetettük a gémkapcsos módszert, ami azt kell mondjam, szuperül működött. Látszólag lassabb, mint az erre a célra kifejlesztett géppel, de az elég vacak munkát végez, nagyon sok magot benne hagy, rengetegszer át kell nézni, hogy biztos legyen a végeredményül kapott meggy magmentessége. Ezzel a módszerrel biztosra mehetünk, és elég haladós is!

Hogyan tovább? Tudd meg az Ötletvár blogról!

Meggybefőzés tartósítószer és cukor nélkül

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top