Életmód

Így használd a kókuszolajat!

Kókuszolaj, szobahőmérséklet alatt kókuszzsír. Mindenhonnan hallod, de nem tudod, hogyan használd és mire? Készülj, mert bele fogsz szeretni!

Miért építsd az étrendedbe?

  • többször süthetünk benne, mint a hagyományos sütőolajban, rendkívül jó a hőkezelése; tapasztalni fogod sütéskor, hogy nem ég el
  • könnyen emészthető, így egészséges; kíváló méregtelenítéskor, és a fogyókúra nélkülözhetetlen alapanyaga
  • nem növeli a koleszterinszintet, tehát nem veszélyeztetjük magunkat és családunkat fogyasztásakor
  • szobahőmérsékleten válik cseppfolyóssá, és nem avasodik, így könnyen és sokáig eltartható
  • laurinsav tartalma rugalmassá teszi az érfalakat, és segíti immunrendszerünk működését, tehát zsír, ami egészséges
  • jótékonyan hat a hormonrendszerre; pajzsmirigy-alulműködésre
  • hozzájárul a candida gomba elpusztuláshoz, tehát a candida-diéta fő harcosa
  •  laurinsavat tartalmaz, mely antibakteriális tulajdonsággal rendelkezik, emellett immunerősítő hatása is van. (Laurinsav az anyatejben található meg nagy mennyiségben (3,5 %), a kókuszzsírban viszont 43 %-ban!)
  • ezeken felül használhatjuk haj-, bőr és körömápolásra, azzal a kellemes tudattal, hogy vegyszerek, mérgek és tartósítószerek nélkül szépülünk. Íme néhány szépülős recept ITT.

Hogyan használd? Tudd meg a Zöldéletmód blogról!

 Mire jó a kókuszolaj?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top