Életmód

“32 éves lettem – és élvezem!”

Mi történik, ha egy nő betölti a 30. születésnapját? Hogy másokkal, mi történik, arról fogalmam sincs, de ami engem illet: egy izgalmas fejezet kezdődött el.

A nők többsége retteg a 30. születésnapjától, egyik barátnőm például sírógörcsöt kapott a szülinapi tortája felett, a másik hosszú hónapokig nem tudott kimászni a depresszióból. Velük ellentétben én izgatottan vártam a kerek évfordulót. Nem tudom pontosan meghatározni, de valahol legbelül éreztem: ez valami jónak a kezdete. És tényleg!

Amióta 30 vagyok sínre került az életem. Jól érzem magam a testemben: végre-valahára nővé értem, gyerekből felnőtté váltam, elkezdtem jól működni a párkapcsolatomban, és nagyjából tudom, hogy merre szeretnék haladni – és már attól sem rettegek, ha önkényesen más koordinátákat vesz fel az életem. Ami rám egyáltalán nem volt jellemző, az élettől való szorongást felváltotta a “mindig van valahogy” világnézet.

Akkor azt hittem, a 30. szülinap eufóriáját már soha többé nem fogom átélni, de tévedtem, a 31. évfordulót és a 32-iket is boldogan éltem meg. Mellettem voltak a barátaim, aki nem lehetett, külföldről jelentkezett be. Kaptam gluténmentes tortát a kollégáimtól, egy felejthetetlen élményt a páromtól – mindennek tetejében pedig a születésnapomon érkezett meg a kettes számú unokaöcsém. Kell ennél több?

Szó mi szó, nem tudom, mi ez, miért van, és honnan jön, de szeretem a 30-as éveimet – és persze bízom benne, hogy majd ugyanígy érzek 70 évesen is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top