Életmód

Remek termelői piac Budapesthez közel

Ha az egészséges alapanyagok beszerzését szívesen összekötnéd egy kis délelőtti kiruccanással, vagy a környéken laksz, akkor a nemrég létrejött csömöri termelői piacot neked találták ki! Bloggerünk is ellátogatott oda, hogy letesztelje.

A termelői piac a Hősök terén van, eltévedni nem nagyon lehet, odakanyarodik ugyanis a főút. Parkolóhelyet az egyik szomszédos, nagyon hangulatos, kis utcácskában találtunk, nem volt könnyű, mert elég sokan voltak. Közben néztem, milyen a mozgás, és igen, ahogy kell, jöttek-mentek az emberek szatyrokkal, kosarakkal, kilógó zöld növényekkel megpakolva.

A termelői piacon van minden, ami kell egy igazi, vidéki piacozáshoz. Füstölt áru (ebből mondjuk lehetne nagyobb választék), sajtok, ellenőrzött bio zöldségek, gyümölcsök, fűszernövények; méz, vegyszermentes házi szörpök, lekvárok, savanyúságok, kecsketejes kézműves szappan, gabonakolbász (!), zöldségek, gyümölcsök, kürtöskalács és rózsafánk, és a szívemnek legkedvesebbek: a virágok és a palánták.

Termelői piac Budapesthez közel

 

Több kertész(et) is kint volt, nagy volt a választék, igazán szép és különleges növényeket is láttam, sőt teljesült egy régi vágyam: gyönyörű szép csillagfürtöket sikerült beszereznem. Igaz, már hazafelé menet megbántam, hogy csak kettőt vettem, de legközelebb, mert lesz legközelebb, bepótolom. Egy másik árust emelnék még ki, egy bácsit, aki nagy virágarzenállal készült, látszott a szakértelme, virágszeretete, ahogy válaszolt a vevők kérdéseire, és hát humora is volt, az biztos.

Termelői piac Budapesthez közel

 

Még több kép és info a Propolisz blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top