Életmód

10 csodaszép hercegnő a filmtörténelemből

A Grace: Monaco csillaga című film a héten debütált Cannes-ban, a Diana hercegnő életéről szóló filmet pedig kevesebb, mint egy éve vetítették a mozik. Összeszedtük a filmtörténelem legszebb hercegnőit.

A hercegnő (2008)
Keira Knightley a filmben Georgiana Spencer bőrébe bújt, aki korának egyik legizgalmasabb személyisége volt. A filmben mindenen végigmegy, amin csak egy nő végigmehet: divatikon, feleség, anya, a közélet éles eszű szereplője, szerető, a köznép imádatának tárgya, örül, szenved, szeret… és közben hercegnő.

10 csodaszép hercegnő a filmtörténelemből

 
Neveletlen hercegnő (2001)
Anne Hathaway bénázása is megérdemel pár sort: egy félénk San Fransiscó-i tinilányt alakít, aki nem akar mást, mint élni az életét. De kiderül, hogy ő Genovia trónjának várományosa. A csiszolatlan gyémánttal a film második részében (Neveletlen hercegnő 2 − Eljegyzés a kastélyban) már igazi hercegnő lesz, de nincs vége a feladatainak. Koronát kell viselnie, amivel nem is lenne baj. Csak a koronához előbb férj kell…

10 csodaszép hercegnő a filmtörténelemből


Sissi-trilógia (1955-1957)

Oké tudjuk, hogy császárnéról, és nem hercegnőről van szó. A történelem során sok bonyodalom származott már abból, ha a szülők által kiválasztott férj-feleségjelölteknek máshoz húzott a szívük. Ez történt Sissivel is, aki nővére jövendőbelijébe szeretett bele – és viszont. Hol így, hol úgy sült el a dolog, de az biztos, hogy Sissi a trilógia második részében már Ferenc József felesége és a “magyarok kiránynéja”, de nem valami boldog a szerepben. A harmadik részben betegsége eluralkodik Sissin, és elutazik. Közben régi sérelmeinek okozói is érettebbek, bölcsebbek lesznek.

10 csodaszép hercegnő a filmtörténelemből

Marie Antoinette (2006)
Ezúttal Kirsten Dunst “öltözött” királynénak (egyébként az öltözetek Oscart értek): még szinte gyerek (15 éves), amikor a francia király, XVI. Lajos felesége lesz. Sem az életről, sem a házasságról nem tud sokat, így eléggé megütközik azon, hogy férje megcsalja egy udvarhölggyel. Így a kamaszos lázadás pechjére a korabeli szokások kényszerei között tör rá: gátlástalan kicsapongásba menekül, amivel nagyjából mindenki ellenszenvét kivívja. Ezzel pedig megpecsételi a sorsát.

Még több hercegnőt a Mozi24 cikkében nézhetsz meg!

10 csodaszép hercegnő a filmtörténelemből

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top