Életmód

Nem is hinnéd, mi mindenre jó a citromfű!

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya a 2014-es Év Gyógynövényének az orvosi citromfüvet választotta. Bloggerünk megosztotta velünk a tapasztalatait a győztes növényről.

Személy szerint nagyon kedvelem a citromfüvet, mert nemcsak finom és gyógyhatású teája van, hanem tökéletes önbizalom-növelő a kezdő kertészkedőkre nézve. Ugyanis nagyon látványosan fejlődik, gyorsan terjeszkedik, és nem is igényel semmiféle extra gondoskodást, csak öntözni kell, ha kiszáradna a földje. Folyamatosan lehet szedni a hajtásait, amiből friss citromfűtea készülhet csak úgy, az frissítő íze miatt, vagy netán gyógyhatását kihasználva nyugtató, szorongásgátló, alvást segítő céllal. Virágzás előtt, július–augusztus hónapokban tartalmazza a növény a legtöbb hatóanyagot, ezért szárítani gyógyteának ekkor a legideálisabb időpont.

Fogyasztható teaként, fűszernövényként gyümölcsös ételekbe, például gyümölcslevesbe, de friss eperre szórva, összevagdosva is nagyon finom tud lenni. Ízesíthetünk vele limonádét, fagylaltot, van, aki húsos ételekbe is használja.

Mire jó még? A teljes cikket a Propolisz blogon találod!

A citromfű az év gyógynövénye

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top