Életmód

Gyors fogyás: 5+1 tévút

Lassan itt a bikiniszezon, mindenki jobb alakot szeretne – lehetőleg minél gyorsabban. Ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan módszerekhez folyamodni, amik vagy veszélyesek, vagy csak szimplán nem működnek megfelelően...

1. Fogyasztótabletták: Egy korábbi bejegyzésben már kifejtettem, miért hatástalan, sőt káros a gyors fogyást ígérő csodabogyók szedése. A hirtelen nagy fogyás hátterében nemcsak zsírveszteség áll, ahogy eddig hitted, hanem nagy mértékű izomsorvadás is. Márpedig a szervezet “zsírégető képessége” az izomzatoddal egyenesen arányos. Ha izomból veszítesz, csökken a zsírégetés, vagyis ha visszatérsz az eredeti kalóriabevitelre, azt még kevésbé fogod elégetni, mint korábban – így raktározol… zsírt. Ez az a bizonyos jojóeffektus. Ha az edzés+diéta kombinációt valamilyen étrend-kiegészítővel szeretnénk megpörgetni, válasszunk minőségi, szakértő által ajánlott terméket!

2. Koplalás: Ugyanazokat lehet elmondani, mint a fentiekben az izomveszteséggel kapcsolatban, csak azzal megspékelve, hogy a túl kevés bevitt kalória rosszulléttel, ájulással járhat, de minimum gyengeséggel. Márpedig ha nincs erőnk, nem tudunk edzeni. Ha nem edzünk, nem lesz izom. És ha nincs izomtónus, hogyan lesz jó formánk?? Egyszóval: a megfelelő kalóriabevitel hosszú távon tartható, hatékony életmódváltásban gondolkodhatunk.

3. Zsírbontás: A zsírtörés vagy zsírbontás (mechanikusan, lézerrel vagy masszázzsal) nagyon jó dolog, ha azzal a lendülettel edzünk is utána. Így ugyanis a felaprított zsírsejteket könnyebben égethetjük el, vagyis az edzés hatékonyabb. De ha csak megbontottuk, majd ott hagyjuk a zsírszövetet – ne várjunk hirtelen látványos eredményt. A zsírszövet fellazítása után tehát minimum egy laza kardioedzést végezzünk el!

További 3 hibás módszer a Fitneszanyu blogon

Gyors fogyás: 5+1 tévút

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top