Életmód

Feltalálták az érzelmek leplezésére alkalmas szemüveget

A szemüvegnek köszönhetően akár nyitott szemekkel lehet szundikálni a munkahelyi számítógép előtt.

Az emberi érzelmeknek a szem által történő kifejeződését leplező szemüveget talált fel egy japán kutató: a lencséken látható műszemek pont az ellenkezőjét mutatják, mint amit az agy gondol.

Az AgencyGlass nevű művével Oszava Hirotaka kétségkívül beírja magát a fura és bonyolult találmányok történelemkönyvébe, amelyekről Japán amúgy is híres. A szemüveg prototípusának két, a beszélgetőpartner felé fordított organikus képernyője (OLED) van. A fej, illetve beszélgetőpartner mozdulatai nyomán két kidülledő szem jelenik meg a képernyőn, amelyek különböző érzelmeket – figyelmet, örömöt, megkönnyebbülést vagy unalmat – fejeznek ki.

Forrás: smh.com.au
Forrás: smh.com.au

Oszava Hirotaka, a neves Cukuba egyetem munkatársa olyan emberek számára találta fel a csalárd szemüveget, akiknek akkor is meg kell őrizniük a nyugalmukat, ha agyafúrt emberekkel találják szemben magukat, például a kezelhetetlen diákokkal foglalkozó tanároknak vagy az idegesítő utasokat kiszolgáló légi utaskísérőknek.

A találmány mögött az a japán társadalmi norma állhat, amely szerint az ember soha nem hagyhatja eluralkodni magán a rossz hangulatát vagy túlzó érzelmeit a társas kapcsolataiban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top