Életmód

Meghalt Kína legkövérebb embere – 300 kiló volt

A 22 éves férfi élete az evésről és az alvásról szólt, évek óta a lakását sem tudta elhagyni.
Forrás: chinadaily.com.cn
Forrás: chinadaily.com.cn

Szun Liang hat és fél kilós “óriáscsecsemőként” született, 19 éves korára súlya meghaladta a 150 kilogrammot, amelyet mindössze három év alatt, 22. életéve betöltése előtt megduplázott. A 22 éves férfi élete az evésről és az alvásról szólt. Járni a 20-as évei drasztikus súlygyarapodását követően alig tudott, így lakását sem nagyon hagyta el.

Az orvosok szerint kövérségének hátterében genetikai okok is álltak, emellett Szun önkontroll nélkül evett. Végül túlsúlya a hétvégén halálához vezetett: az orvosi szakvélemény szerint a pluszkilók a szívét és tüdejét olyan mértékben terhelték meg, ami végzetes szervelégtelenséghez vezetett.

Az elhízás Kína-szerte mind nagyobb gondot jelent. A hivatalos statisztikák szerint több mint 100 millió elhízott ember él Kínában, ami 2005-höz képest csaknem ötszörös növekedés. A túlsúlyosak számát az Egészségügyi Világszervezet 2010-ben a lakosság 38 százalékára tette, ami csaknem 430 millió főt jelent. A prognózisok szerint a következő 5 évben a kövérek száma megduplázódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top