Életmód

Válaszd a hozzád illő edzésformát!

A közhiedelemmel ellentétben nincsenek jó vagy rossz edzésformák. Sokféle módszerrel fejleszthetjük az izomerőt, és csak a személyes célok és ízlés döntik el, hogy melyik lesz a nekünk való!

Bizonyos eszközök a maximális erőt fejlesztik, növelve ezzel az izmok keresztmetszetét, látványos erősödésre szolgálnak. Más eszközök hatékonyan erősítik a core-izmokat, vagyis stabilizáló mélyizmokat. Mindegyik eszközrendszenek megvan a maga előnye, érdemes többfélét kipróbálni, bevetni az alakformálás érdekében!

Saját testsúlyos erőgyakorlatok

Mindenki számára elérhető eszköz, és a legtöbb gyakorlatnak van kezdő-haladó változata. Nagy előnye, hogy általában több izomcsoport dolgozik egyszerre, tökéletesen megtanulhatjuk uralni a testünket.

Mivel edzünk?

 

Súlyzós edzés

A gravitációt kihasználva, kondíciónknak megfelelően kiválasztott súllyal edzhetünk egyszerre vagy több izomcsoportra. Nagy előnye, hogy végtelen számú súlyzós gyakorlat létezik kézi súlyzóval vagy kétkezes rúddal. Lányoknak is kötelező!

Mivel edzünk?

 

Súlyterheléses gépek

A kábelnek köszönhetően megváltozik a súlyerő iránya, immár nemcsak a gravitációt használhatjuk ki az edzéseken. Nagy előnye, hogy kondíciónknak megfelelően minimalizálható vagy maximalizálható a terhelés.

Mivel edzünk?
 

És mi a helyzet például az elasztikus ellenállással és a funkcionális eszközökkel? A teljes cikket a Fitneszanyu blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top