Életmód

Megbízhatóak a fővárosi ökopiacok?

Jó helyzetben vagyunk, ha Budapesten szeretnénk bioterméket beszerezni, hiszen viszonylag sok lehetőségünk van, de vajon mennyire megbízhatóak ezek a lelőhelyek?

Könnyen találunk kisebb-nagyobb biopiacokat és olyan termelői piacokat, ahol a biogazdák is megjelennek portékájukkal, vagy említhetjük még a házhoz szállítós doboz rendszereket is, hiszen többüktől biotermékek is rendelhetőek. És akkor még a közösségi mezőgazdaságot is ide lehet sorolni (van budapesti átvevőhely is). A biotermékeket szeretik a fővárosiak, így a kínálat is nagyon szuper errefelé, mondhatjuk, hogy el vagyunk kényeztetve.

Megbízhatóak a fővárosi ökopiacok?

 

A Biokultúra Szövetség felhívást tett közzé, amiből megtudtam, hogy a Csörsz utcai ökopiacon szúrópróbaszerűen mintákat vettek (március 22-én és április 5-én), és a Wessling laboratóriumában bevizsgálták azokat. És minden egyes termék megfelelt az előírásoknak. A következő termékeket ellenőrizték: kígyóuborka, kaliforniai zöldpaprika, paradicsom, alma, szőlő, banán, narancs, szamóca. Azért is jó ezt látni, mert tavaly volt egy leleplezett, és ezután a piacról kitiltott “hamiskártyás”, akinek az ügye után a piac üzemeltetője azt ígérte, hogy ezentúl még gyakrabban fogják ellenőrizni az árukat. És most láthatjuk, hogy be is tartották az ígéretüket.

Hol vannak még biopiacok a fővárosban? A teljes cikket a Női.test.kultúra blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top