Életmód

Hűtőszekrénnyel a hátán futotta le a maratont – kétszer

Miután célba ért, visszatért a rajthoz, és ismét megtette ugyanúgy ugyanazt a távot – mindezt jótékonysági célból.

Tonny Phoennix-Morrison – akit sokan csak Tony the Fridge (Hűtőszekrényes Tony) néven ismernek a szigetországban – 6 óra 11 perc és 57 másodperc alatt teljesítette a vasárnapi londoni maratont – amelyen tragikus körülmények között meghalt egy versenyző – úgy, hogy egy 42 kilogramm súlyú hűtőszekrényt cipelt a hátán. Amikor a célba ért, vonatra szállt, visszatért a rajthoz, és még egyszer lefutotta a távot a hűtővel. Ezt már lassabban tette meg, hétfőn ért célba, ahol családja várta őt.

Forrás: dailyexpress.co.uk
Forrás: dailyexpress.co.uk

A férfi eredetileg az tervezte, hogy 24 óra alatt négy maratoni távot fut le, de napszúrás és rosszullét miatt a felére csökkentette a távot.

Hűtőszekrényes futásaival a 49 éves férfi már közismertté vált Nagy-Britanniában, így gyűjt adományokat rákkutatásra. Csak a londoni maratonon való részvételével vasárnap mintegy 10 ezer fontot (3,7 millió forintot) gyűjtött a nemes célra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top