Életmód

Pikk-pakk hajpakolások otthonra

A hajpakolás alkalmazása imádni való tevékenység, amit nem kell sűrűn elvégezni. Pont ezért felesleges is költségekbe verni magad, hogy aztán a polcon romoljon meg a tégely fele. Íme bloggerünk házilag elkészíthető pakolásai

Kókuszolajos hajpakolás igénybe vett, száraz hajra

  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • fejedre jó törülköző
  • folpack (elhagyható, de tény, hogy így a legtisztább a művelet ~ tépj le előre egy nagy adagot, hogy ne az olajos kezeddel kelljen a folpackkal brékelned)

A három evőkanálnyi kókuszolajat teljesen cseppfolyós állapotúvá melengetjük. (Gigahosszú haj esetén 5 evőkanál, rövidke haj esetén 1.) Felfogjuk a NEDVES hajunkat (mint a fodrász nénik, amikor festik az alsóbb rétegeket), hogy biztosan mindenhova jusson, és kezünkkel belesimogatjuk apránként a hajunkba. Ha kész az alsó réteg, akkor haladunk kifelé, majd a fejbőrünk pár perces masszírozásával zárjuk a műveletet. Folpack körbe-körbe, majd törülköző, és egy órácska ejtőzés; turbános játék vagy nyilvános rémisztgetés. 1 óra múlva jó alaposan mossuk le. Háromszori hajmosás (mogyorónyi) natúr sampon esetében ajánlott.

Élettelen a hajad? Akkor a banános hajmaszk a neked való! Ha pedig zsíros, akkor a joghurtos! Nézd meg őket a Zöldéletmód blogon!

Pikk-pakk hajpakolások otthonra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top