Életmód

Medvehagymás köleskrém

Még nem késő a piacon medvehagyma után kutatni, de lassan elbúcsúzhatunk tőle. Esetleg felaprítva, jégkockatartóban elraktározhatunk némi tavaszi ízt, és télen jó lesz majd elővenni, vagy itt ez a jó kis recept bloggerünktől.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgarépakrém, amire rákattantam mikor először megkóstoltam, és a fűszereit azóta is használom együtt sokféle ételbe, mert nagyon jó csapatot alkotnak. Így lett ez a köleskrém is, aminek az eredetijében a kurkumán kívül nem volt más fűszer (úgyis finom egyébként), de én most kiegészítettem, hogy még pikánsabb legyen és nem bántam meg. Már csak a “neonződ” színe miatt is megéri elkészíteni.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy sárgarépakrém, amire rákattantam, amikor először megkóstoltam, és a fűszereit azóta is használom együtt sokféle ételbe, mert nagyon jó csapatot alkotnak. Így lett ez a köleskrém is, aminek az eredetijében a kurkumán kívül nem volt más fűszer (úgy is finom egyébként), de én most kiegészítettem, hogy még pikánsabb legyen, és nem bántam meg. Már csak a “neonződ” színe miatt is megéri elkészíteni.

Hozzávalók:

1 bögre köles Medvehagymás köleskrém - last call

fél csokor medvehagyma

néhány újhagyma zöld része

1 kk. kurkuma

1 kk. őrölt római kömény

fél kk. csilipor

fél kk. őrölt fahéj Medvehagymás köleskrém - last call

1 tk. fehérborecet

1 tk. citromlé

só, bors

olívaolaj

Az elkészítésről a Pálma Project blogon olvashatsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top