Életmód

Mire jó a spárga?

Hogy mi következik? Hát a spárgaszezon! Miért is jó ez a zöldség és hogyan fogyasszuk? Bloggerünk máris elárulja.

Mire jó a spárga?Alig várom a friss tavaszi zöldségek megjelenését a piacon, mert már elegem van a tavalyi gumókból és gyökerekből. Így a következő szerzeményem az üde, könnyen emészthető és kevés kalóriát tartalmazó spárga lesz! Újdonságokra gyengébb idegzettel rendelkező kisfiam krémleves formájában kapja, mi viszont szívesen megesszük baconbe göngyölve és petrezselyemmel ízesítve!

A spárga igazi európai idénynövény, áprilistól májusig kapható, fehér, zöld, sőt lila fajtája is van.Viszonylag drága zöldség, mert gondos ápolást igényel.

A növény szárát könnyen emészthető rostok alkotják. A hajtások A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban és folsavban gazdagok. Sok értékes aminosavat, köztük aszparaginsavat is tartalmaz, kalóriatartalma azonban csekély. Miután a hajtások nagy része, 93-95 százaléka víz, a maradék szárazanyag kevés kalóriát képvisel, 100 gramm spárgába mindössze 20 kalória szorult. Kifejezetten kevés benne a cukor, összesen 2 gramm szénhidrát van benne, így cukorbetegeknek és diétázóknak is ideális.

Mit kell tudni a spárga hajtásáról? A teljes cikket az Anyawellness blogon találod.

Mire jó a spárga?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top