Életmód

Kend az arcodra az aszalt szilvát!

Tudtad? Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Éppen ezért rengeteg mindenre jó, például arcpakolásnak is.

Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin-tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti.

Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Aszalt szilva

Kend az arcodra az aszalt szilvátAz utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.
Táplálkozástudományi professzorok ez idáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök  rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban

  • a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb dózis antioxidánst rejt. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.
  • Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz,mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.
  • Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin-tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és
  • az idegrendszert is erősíti.
  • Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt
    kialakult csontritkulás folyamatát. Táplálkozáskutatók szerint
  •  kiváló immunrendszer-erősítő, ráadásul az áfonyánál könnyebben beszerezhető.
  •  erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását.
  • Az egyik legjobb vértisztító, emellett
  • serkenti az emésztést, a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük, vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.
  • Az egyik legmagasabb antioxidáns képességű “átlaggyümölcs”. Aszalt szilva: 5.770 ORAC/100 g (Az ORAC érték egy anyag antioxidáns hatásának mértékét jelzi.)
 

Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel cukortartalma magas. 100 g aszalt szilva 300 kalóriát tartalmaz!

Hogy is van avval az arcpakolással? Tudd meg a Karcsúsítunk blogról!

Kend az arcodra az aszalt szilvát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top