Életmód

Íme, a legolcsóbb házi diéta!

Karcsúsít, egészséges, késlelteti az öregedést, és nem mellesleg olcsó megoldás is. Megmutatjuk, hogy csíráztass otthon lépésről lépésre.

Eddig általában üzletekből szereztem be a kész csírákat, de több dolog miatt is elhatároztam, hogy áttérek a saját készítésre. Rengetegféle csíráztatni való biomagot lehet kapni, amit aztán vegyesen is csíráztathatok. Az üzletekben nem is lehet olyan sokfélét venni, mint amit én otthon magamnak növesztek. (Már pár száz forintért is lehet magokat venni.)

Nyilván a csíráknál nagyon fontos, hogy a legfrissebb állapotban együk meg. Annál frissebbet pedig, mint amit otthon leszedünk, nem tudunk szerezni. És van egy plusz örömfaktor a csíráztatásban: várni, nézegetni, izgulni, hogy mikor bújnak ki az első hajtások. Visszatérünk a gyerekkorunkba, amikor elültettünk három szem babot, és a világ legboldogabb kisdiákjai voltunk, amikor a mi kezünk által kelt életre a természet mindennapi csodája.

Hogyan állj neki? Dunsztosüveg mindig van a kamrában. A gardróbban találtam egy régi függönydarabot, amin át tud folyni a víz, de egy darab szúnyogháló is megteszi. Már csak egy erős gumi kell, és kész is a csíráztató edény.  Az interneten találtam a tippet, mert én itatóspapírban szoktam gyerekkoromban csíráztatni.

Lapozd végig a galériánkat a szakszerű házi csíráztatásért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top