Életmód

Egy hónap múlva indul a futószezon

Maratonok, félmaratonok közül válogathatnak a futásmániások.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a Balaton Szupermaratonnal indítja a futószezont a Budapest Sportiroda, melynek szervezésében március 20-a és 23-a között kerülhetik meg a futók Magyarország legnagyobb tavát. A hetedik alkalommal rendezett verseny Siófokról indul és ott is zárul. A mezőny a négy nap alatt Fonyód, Szigliget és Balatonfüred érintésével összesen 195,4 kilométert tesz majd meg. A távot egyéniben, párban vagy csapatban lehet teljesíteni.

Aki nem szeretne négy napot vállalni, féltávon is rajtolhat: a FélBalaton két napja alatt Badacsonytól Siófokig 94,3 kilométer a táv. E mellett bármelyik napon lehet csatlakozni a mezőnyhöz.

A SPURI Balaton Szupermaraton szervezői ugyanakkor nem csak az ultramaratonistákra gondoltak, ezért március 21-én Keszthely és Szigliget közötti félmaratoni versenyt is hirdettek, másnap pedig maratoni távon, a MaratonFüreden lehet indulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top