Életmód

Valentin-napi édesség: áfonyás csokiszív

Ha szeretettel csináljuk, még finomabb lesz. Sütés nélküli csokiszív, nemcsak Valentin-napra. És még cukor sincsen benne!

Az ételkészítés egy különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Ételt készíteni személyre és alkalomra szabottan igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: “mivel tudnék neki igazi örömet szerezni?”.

Az étel készítése közben lehetőleg ne csináljunk mást. Zárjunk ki minden zavaró körülményt, igyekezzünk csak a feladatra koncentrálni. Gondoljunk szeretettel arra, akinek készítjük az ételt, az érzéseinket próbáljuk meg az ízesítésre lefordítani. A szeretetteljes, pozitív gondolatok növelik az étel bioenergiáját.

Áfonyás csoki szív cukor nélkül

 

Nem kell különleges alkalom ahhoz, hogy ezzel a csokiszívvel megörvendeztessük párunkat. Csoki? A csokoládé egészséges? Igen, ha mi magunk készítjük el nyers kakaóvajból, kakaópor és természetes édesítőszer felhasználásával.

Ez a csoki a kesudiótól kicsit nugátos szerkezetű, vagyis nem olyan kemény, mint egy teljesen keserű csokoládé. A mogyorótól és az áfonyától különleges. Igazi kényeztetés.

Áfonyás-mogyorós csoki szív

Hozzávalók:

10 dkg kakaóvaj
5 dkg kakaópor
2 evőkanál agavé szirup
5 dkg őrölt kesudió
5 dkg apróra vágott aszalt áfonya
8 dkg durvára tört mogyoró
1 kávéskanál vaníliapor

A kakaóvajat apró darabokra törjük, vagy lereszeljük, majd gőz fölött felolvasztjuk. Arra figyeljünk oda, hogy ne hevítsük túl! A kakaóport beleszitáljuk, és jól elkeverjük. Édesítjük, hozzákeverjük az őrölt kesudiót, az áfonyát és a mogyorót.

 A csokimasszát formákba töltjük, és azonnal betesszük a hűtőbe egy órára. Erre azért van szükség, hogy a kakaóvaj hirtelen szilárduljon meg, és ne legyen ideje a többi összetevőtől “elválni”. Egy óra múlva áttehetjük a csokit a rendes hűtőszekrénybe, vagy azonnal tálalhatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top