Életmód

Így élnek éjszakai életet a kiskunsági állatok!

Csillogó szemű őzike, szaglászó róka, bandázó vaddisznók a Kiskunsági Nemzeti Park éjjel-nappal látó kameracsapdáinak felvételein. Gyönyörű, csillagos égboltos felvételek a kunsági állatok éjszakai életéről.

Nagyon örülünk annak, hogy ilyen szuper felvételeket készített Halpern Bálint, a Rákosi vipera Life+ program vezetője a Kiskunsági Nemzeti park titkos éjszakai életéről. Tényleg elképesztően érdekes és szép, ahogy a mozgásra aktiválódó kamerák több mint 60 fajról készítettek titkos felvételeket. Több év alatt készült, több száz órányi felvételből válogatták ki a legérdekesebb pillanatokat, és a szakembereknek még hasznos információval is szolgálnak.

“Annak ellenére, hogy izgalmasan hangzik, néha elég unalmas tud lenni például a felvételek átnézése. Főleg, ha a kamera egy éjjelilepke vagy egy szélfuvallat miatt kapcsolt be. Szerencsére a folyamatosan termelődő anyag átnézésében önkéntesek és családom is segítettek. Néha mint egy tévés valóságshownál, már várja az ember, hogy mit csinált már megint a kedvenc vagy a kevésbé kedvelt szereplőnk” – mondta Halpern Bálint a Greenfonak.

Itt nézhetitek meg az éjszakai felvételeket, aztán pedig a nappali képeket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top