Életmód

Ikertestvére kishúgának látszik a tinilány

Az ikerpár egyik tagja ritka rendellenességgel született, mégis igyekszik úgy élni, ahogy a testvére és a többi tinédzser.

 

Sienna és Sierra Bernal 15 éves, egypetéjű ikrek, míg azonban Sierra teljesen egészséges, addig Sienna úgynevezett primordiális törpeséggel született, ezért jóval kisebb termetű az ikertestvérénél, illetve a kortársainál. A lány 121 centi, alig 20 kiló, és kisgyerekeknek készült ruhákat hord. A fülében olyan kicsik a csontok, hogy hallókészüléket kell viselnie, az állkapcsát fogszabályzóval korrigálják és műtétre lesz szüksége súlyos gerincgörbülete miatt. Egy másik, ritka rendellenesség következtében szellemileg jelenleg egy nyolcéves szintjén áll.

“Rengeteg fájdalmam van, de tudod, kemény vagyok” – fogalmazott Sienna, aki az állapota ellenére igyekszik úgy élni, mint egy átlagos tinédzser. Imád táncolni, és tagja az iskolai szurkolócsapatnak. Eltökélt szándéka, hogy segítse a hozzá hasonló helyzetben lévőket, és tegyen a diszkrimináció ellen. Az ikertestvére pedig mellette áll, és szinte mindent együtt csinálnak. Vásárolnak, sportolnak, sminkelnek, énekelnek vagy épp kacagnak a fiúkon. Akár a legtöbb lány az ő korukban. “Általában nem zavar, hogy más vagyok, valójában ez különlegessé tesz” – fogalmazott Sienna.

Az édesanyjuk, Chrissy egy tévériportban elmondta: csodálják Sienna megingathatatlan bátorságát. “Sienna nem hagyja, hogy az állapota befolyásolja. Amikor hazajön, gyakran azt kiabálja: törpe a házban. Néha azért persze elszomorodik, hogy nem röplabdázhat, mint Sierra, és a fiúk kevésbé érdeklődnek iránta. Próbálom egyenlően kezelni a lányokat. Sienna szenvedélyesen szeret élni, és mindenkit képes megnevettetni. Mindkettejükre nagyon büszke vagyok.”

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top