Életmód

Minket nem győzhet le az év legdepressziósabb napja!

Panaszkodó megjegyzések tömkelege – az év első munkanapján szórjuk tele a közösségi médiumokat a leglehangolóbb üzenetekkel. Idén ez január hatodika, mi valahogy mégsem érezzük rosszul magunkat a bőrünkben...

Már vasárnap este felkészítettem magam lelkileg, hogy holnap bizony munkanap, és menni kell: 2014-ben először dolgozni. Gondolatban felöltöztem, reggeliztem, felvettem a blúzikámat, és vidáman szökdécseltem a villamos felé. Azt hittem, könnyebben indulok majd el másnap. Hétfőn reggel aztán adtam magamnak még fél óra szundít, csendesen reggeliztem – és erőszakkal túlcsordítottam magam pozitív gondolatokkal, hogy de jó lesz ez a nap. Aztán kinyitottam az e-mailjeimet, és látom, hogy hivatalosan is ma van az év legdepressziósabb napja. Hú, megnyugodtam, hogy akkor legálisan lehetek rosszkedvű… (Az a baj, hogy túlságosan süt a nap ahhoz, hogy rosszul érezzem magam.)

A(z) “Kiborít az év első munkanapja?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Nem

Hát persze, hogy egy brit felmérés szerint – amiben több, mint két millió Twitter bejegyzést elemeztek – január első munkanapjánál szomorúbb, lehangolóbb nincsen, mert a közösségi oldalakra ekkor érkezik a legtöbb panaszkodó bejegyzés. Direkt tanulmányoztam a Facebook falamat, de egy szoláriumban leégett arc miatti panaszon túl az ismerőseim nem depressziósak ma.

Mi most nem mondjuk el, hogy sétálj egyet az irodaház körül, ha nagyon kivagy ma, vagy jutalmazd meg magad egy kis csokival, helyette a Láthatatlan Egyetem Évrendező munkafüzetét ajánljuk, ami segít lezárni az előző évet és egy újat nyitni. A füzetkét kitöltheted egyedül, teljes magányban, vagy a barátaiddal, és válaszolj a kérdésekre magánélettel, munkával vagy pénzügyekkel kapcsolatban, továbbá fogalmazd meg, mit vársz ettől az évtől.

Ha pedig mindezt nagy társaságban tennéd, csatlakozz egy nagy közös kitöltésre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top