Életmód

Ezek voltak az év legkeresettebb diétái

Az elmúlt évek nagy slágerei, például a 90 napos diéta vagy a Dukan már nem szerepelnek a legnépszerűbbek között.

2013-ban a fogyókúrás módszerek közül a paleolit diéta kifejezésre kerestek rá a legtöbben a Google keresőmotor segítségével. A lista második helyén a léböjtkúra, míg a harmadikon a mediterrán diéta végzett.

A legnépszerűbb diéták között találjuk még az úgynevezett limonádéböjtöt, melynek lényege, hogy tíz napon át ételt nem, kizárólag Cayenne-borssal ízesített juharszirupos limonádét szabad fogyasztani.

Sokan rákerestek a ketogén diétára is, mely a szénhidrátok megvonásával serkenti a zsírégetést. Felkapott volt az Okinawa-diéta is, mely a japán Okinawa-szigetek lakosainak életmódján alapul, akik arról híresek, hogy különösen sokáig élnek.   

A top tízbe bekerült továbbá a mindenevő diéta, a gyümölcsevő diéta, a tenger gyümölcseivel kiegészített vegetáriánus táplálkozás, valamint az úgynevezett Flexitarian-diéta, mely szintén vegetáriánus alapokon nyugszik, de alkalmanként engedélyezi a húsfogyasztást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top