Életmód

Kiborította a netezőket a diétázó kismama

Sokan aggódnak a születendő baba egészségéért.

A(z) “Mi a véleményed a diétázó kismamáról?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Veszélyezteti a születendő babája egészségét.

Egy ausztrál kismama, Loni Jane Anthony a blogjában, illetve egy helyi internetes magazinnak mutatta be azt a meglehetősen extrém étrendet, melyet a  várandóssága alatt is követ. A 80:10:10 diéta nevű módszer lényege, hogy az étkezések során 80 százalék szénhidrátot, valamint 10 százalék fehérjét és ugyanennyi zsírt szabad fogyasztani.

Egy átlagos napon reggel megiszik egy pohár meleg, citromos vizet, majd egy fél görögdinnyét, egy banánturmixot vagy egy egész narancsot, ebédre megeszik öt-hat mangót, vacsorára pedig egy nagy adag salátát. A fiatal nő korábban étkezési zavarokkal küzdött, majd három éve tért át erre a diétára, és állítása szerint ez mentette meg az életét. Az Instagramon folyamatosan dokumentálja, hogy milyen ételeket és italokat fogyaszt, az oldalnak több mint 100 ezer követője van.

Sokan aggodalmuknak vagy épp felháborodásuknak adtak hangot amiatt, hogy Loni a terhessége idején sem hagyott fel a szigorú diétával, ezzel pedig veszélyeztetheti a születendő babája megfelelő fejlődését és egészségét. Mások viszont védik a kismamát, mondván, hogy kizárólag rá tartozik az, hogyan táplálkozik a várandóssága hónapjaiban.

Kiborította a netezőket a diétázó kismama

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top