Életmód

Kamaszfogyás: hogyan segítsünk?

Ne hagyjuk tespedni, illetve szomorkodni a kamasz gyermekünket az alakja miatt. A Caféblog szerzője ad tippeket, hogyan motiváljuk duci gyerekünket.

Sok anyukát érint a probléma: kamaszkorban lévő lánya/fia túlsúllyal küzd, szemmel láthatóan elégedetlen, bizonytalan, bosszús az adott helyzet miatt, rosszabb esetben teljesen magába fordul, vagy étkezési zavarokkal kezd küzdeni. A legfontosabb, hogy ne essünk kétségbe, hiszen kamaszkorban már megengedett az alakformálás és az ésszerű diéta, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ha megtaláljuk az ideális módját az életmódváltásnak, akkor a siker garantált!

A gyakorlati háttér: szeresse meg a mozgást. Az ideális mód alatt elsősorban a gyakorlati megközelítést

A cikk szerzője, a fitneszedző anyuka, Blanka, akinek életmódtippjeit a Caféblogon olvashatjátok.

értem: milyen programmal jussunk el a célunkig? Szerintem a legelső szempont a szórakozás legyen! Amennyiben megtaláljuk azt a mozgásformát, ami igazán illik a kamasz személyiségéhez, szórakoztatja és kikapcsolja őt, már félig sikert arattunk! A tinédzserek épp eléggé le vannak terhelve (amellett, hogy látszólag sokszor semmit nem csinálnak) önmagukkal, a drámai változással, a rengeteg ingerrel, és a nagy kérdésekkel – felesleges még azt is a nyakába sózni, hogy fusson hetente négyszer, ha utál futni!

Égesd a kalóriákat!

Majd megszereti, ha javul az állóképessége, addig válasszon ő, mihez lenne kedve. Először talán ő maga sem tudja, de ha több mindent kipróbált, szép fokozatosan, felkeltheti valami az érdeklődését. Sok esetben a fiatal lányok az aerobik irányába indulnak el, a fiúk a bicikli, futás vagy konditerem felé, de ne hagyjuk figyelmen kívül a küzdősportokat, a csapatjátékokat sem. Ha biztosra akarunk menni és van rá keret, választhatunk egy jó fej, profi, jó humorú (kamaszoknál nagyon fontos!) személyi edzőt a gyerek mellé, aki megalapozhatja a gyerek további hozzáállását a sporthoz! Ha a gyerek megfelelő mennyiségben és minőségben mozog heti négy alkalommal, és a kajára is odafigyelünk, lehetetlen, hogy ne történjen változás!

A folytatást elolvashatjátok a Caféblogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top