Életmód

Jót tesz a smink a karriernek

Ha sikeres akarsz lenni a munkádban, igenis kell a púder.

Jót tesz a smink a karriernekA főnökök kétharmada szívesebben vesz fel a cégéhez olyan női alkalmazottat, aki az állásinterjún sminkben jelenik meg, mint aki anélkül – legalábbis Nagy-Britanniában, ahol ebben a témában is készült egy kutatás.

A megkérdezett vezetők 67 százaléka úgy véli, hogy rossz fényt vetne a női munkatársakra, ha a fontos üzleti találkozókon nem viselnének sminket, míg a női alkalmazottak kétharmada nyilatkozott úgy, hogy kevésbé lenne magabiztos egy tárgyaláson, ha nem lenne kifestve.

A válaszadó nők 98 százaléka egyébként mindig visel sminket az állásinterjúkon, 63 százalékok pedig egy átlagos napon sem jelenne meg festetlen arccal a munkahelyén.

A nők alig több, mint fele mondta azt, hogy egy hétig is kibírná smink nélkül, 27 százalékuk viszont csak egy napig. A Facebookra mindössze 10 százalék lenne hajlandó olyan képet feltölteni, ahol egyáltalán nincs rajta smink.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top