Életmód

Új társkeresési trend: a szinglijóga

Páros gyakorlatokkal segítik az ismerkedést.

Forrás: dailymail.co.uk
Forrás: dailymail.co.uk

Egy londoni edzőterem párkeresők számára indította el új szolgáltatását, a szinglijógát. Az órákra értelemszerűen azokat az egyedülállókat várják, akik ismerkedni szeretnének. A jóga mint közös hobbi máris adva van, a kapcsolatteremtést pedig azzal is segítik, hogy a programban sokkal több a páros gyakorlat, mint egy szokványos jógaórán.

Az ötletgazda, Richard Brook jógaoktató a sajtónak elmondta: a jóga hatására az emberek nyitottabbá válnak, ez az állapot pedig arra is kimondottan alkalmas, hogy megismerkedjenek, közelebb kerüljenek egymáshoz.

A jógaoktató kiemelte: az ismerkedős koncepció nem megy a befelé figyelés rovására, ami a jóga egyik alapköve, hiszen az óra első felében olyan gyakorlatokat végeznek, melyek során mindenki befelé koncentrál, majd relaxált állapotban, fokozatosan nyitnak egymás felé a résztvevők.   „A jóga egységet és harmóniát jelent, a világgal és a körülöttünk lévő emberekkel is” – fogalmazott Brook. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top