Életmód

A hormonjaidra is figyelj fogyókúra közben!

Még egy rövidebb, könnyű kis fogyókúra közben is érdemes figyelni arra, hogy ne borítsuk fel a hormonháztartásunkat. Néhány tipp, mire ügyelj...

A hormonjaidra is figyelj fogyókúra közben!Persze, a fehér ételeket (liszt, cukor) nyilván a fogyókúra alatt is érdemes kerülni, ez nemcsak a súlyodra, hanem a hormonrendszeredre is jó hatással lesz.

A legkönnyebb módszer, ha rendszeresen fogyasztasz Omega-3-ban gazdag ételeket: például tengeri halakat, de ha vegetáriánus vagy, akkor jöhet az algaolaj is.

Nagyon fontos egyébként, hogy jól válassz olajat, mert sok

Vércsoport szerinti diéta

egészségesnek gondolt fajta felboríthatja a hormonháztartásodat. Sokszor még akár a zsírral főzés is jobb választás lehet.

Amit sokszor hallasz, elmondjuk megint: ne igyál annyi kávét. A kávé emeli a kortizonszintedet – ezt hívják stresszhormonnak.

Ami nagyon jót tesz: az avokádó. Tudjuk, hogy nem a legolcsóbb, és néha még éretlen is.

De érdemes néha bekapnunk egy-egy szép darabot, mert a női hormonjainkat nagyon szépen karban tartja. Az avokádó krém meg nagyon finom.

Tartsd karban a leptinszintedet! Mi az a leptin? Hát, az a hormon, ami szabályozza az éhségérzetedet és az anyagcserédet – elég fontos. Nemcsak ételek, hanem rendes alvás is jót teszhet a leptinszintünknek.

Sok-sok rost: a diétádba mindenképp iktass be nyers zöldségeket és gyümölcsöket. A rostok szépen kitisztítják a szervezetet, például a régi ösztrogéntől is megszabadítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top