Életmód

Könnyű falatkák nyári estékre

Nem kell mindig menüben gondolkodni, néha kimondottan csak néhány falatra van szüksége az embernek. Most bemutatunk 4 könnyű, de izgalmas receptet, amivel lecserélhetjük a gépsonka, paprika, kockasajt kombót.

Kenyérpraliné juhsajttal

5 falatka recept

 

Hozzávalók: egy kisebb csokor friss petrezselyem, 1 üveg (kb. 340 g) grillezett paprika, 180 g juhsajt, kenyér, 12 szelet leheletvékony sonka

Elkészítés: A sajtot, a kenyeret és a paprikát vágd fel egyenlő méretű csíkokra (pl. 1,5 x 6 cm), majd rakd őket egymásra úgy, hogy a sajt és a paprika közé felaprított petrezselymet szórsz. A falatkákat csavard be a sonkába! Kisebb kockákra vágott paradicsommal, olívaolajjal és salsaszósszal tálald!

Körtés pirítós  

5 falatka recept

 

Hozzávalók: 1 zellerszár, dió, 75-100 g fehérpenészes lágysajt, 1 db érett körte, néhány vékony szelet bagett, koriander a díszítéshez, bors, sütőpapír

Elkészítés: Vágd hosszanti csíkokra a zellert, a dióbélt felezd meg, a körtét pedig vágd vékony szeletekre! A kenyeret kicsit pirítsd meg, majd tedd a sütőpapírral kibélelt tepsibe! A megpirult szeletekre tedd rá a körtét, a sajtot, a zellert és a diót, majd pár percre told vissza a sütőbe, épp csak annyi időre, hogy a sajt felolvadjon. A végén korianderrel díszítsd!

Pirítós olasz módra

5 falatka recept

 
Hozzávalók:
1 kisebb csirkemell, 2 teáskanál olvasztott vaj, só, bors, 100 g koktélparadicsom, 30 g fekete, magozott olajbogyó, 1 csokor rukkola, 1 gerezd fokhagyma, néhány szelet rozskenyér, piros bors, 6 ek joghurt

Elkészítés: A húst kockázd fel, majd a vajon 4-5 percig pirítsd, sóval, borssal ízesítsd! A paradicsomot negyedeld, az olajbogyót vágd karikákra! A kenyeret pirítsd meg, a már megpirult szeleteket a félbevágott fokhagymával dörzsöld jól át! A maradék fokhagymát, a húst, az olajbogyót, a paradicsomot, az apróra vágott rukkolát és a joghurtot egy edényben keverd össze, sózd és borsozd, majd ezt tedd a kenyérre! 

Garnéla kókuszpanírban

5 falatka recept

 Fotók: lecker.de

Hozzávalók: 20-30 darab garnéla, 2 ek majonéz, 100 g joghurt, 5 ek tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 75 g fekete olajbogyó, só, bors, cukor, pár csepp citromlé, 60 g japán zsemlemorzsa (panko), 30 g kókuszreszelék, 1 tojásfehérje, 750 ml olaj

Elkészítés: A garnélát hagyd kiolvadni! A majonézt, a joghurtot és a tejföld keverd jól össze, a fokhagymát pedig fokhagymapréssel nyomd szét, az olajbogyót vágd apróra,és ezeket is keverd a majonézhez! Sóval, borssal, cukorral és pár csepp citrommal ízesítsd! Következő lépésben keverd össze a zsemlemorzsát a kókuszreszelékkel! A garnélát tisztítsd meg, majd előbb a tojásfehérjében, utána a kókuszos zsemlemorzsában forgasd meg, és forró olajban süsd ki! 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top