Életmód

Csináld magad: bőrmegújító arcpakolások napozás után

Menta, avokádó, aloe vera és frissen facsart narancslé: néhány finomság, amiért bőrünk is hálás lesz....

Csináld magad: bőrmegújító arcpakolások napozás utánAvokádós arcpakolás száraz bőrre

Hozzávalók: 1 evőkanál aloe vera gél, 1/4 avokádó, 1/4 uborka, 1 teáskanál zöldtea-por, 2 szelet uborka

Elkészítés: Hámozd meg, aprítsd fel, majd mixelj pürét az uborkából! Az avokádót egy villa segítségével törd péppé, majd add hozzá az uborkához! A zöld masszához keverd hozzá a zöldtea-port és az aloét, és addig kevergesd, míg egy finom pasztát nem kapsz. Az arcodat, nyakadat és dekoltázsodat tisztítsd meg, majd tiszta kézzel hord fel a pakolást. 20 percig hagyd hatni. A végén langyos vízzel mosd le! 

Kamillás arcpakolás minden bőrtípusra

Hozzávalók: 1 tojás, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál szárított kamillavirág, néhány levél friss menta

Elkészítés: Testhőmérsékletre melegítsd fel a mézet! A tojást verd fel, add hozzá a kamillát, a felolvasztott mézet és a felaprított mentaleveleket, s keverd addig, míg egy kellemes állagú pasztát nem kapsz. Megtisztított arcodra, nyakadra és dekoltázsodra egy spatula segítségével hordd fel a pakolást! 15 percig hagyd hatni!

Mentás, citromos arcpakolás zsíros bőrre

Hozzávalók: 1/2 uborka, 1 tojás, 1/2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál 100%-os almalé, néhány levél friss menta

Elkészítés: Valamennyi összetevőt tedd bele egy turmixgépbe, és addig mixelj, amíg egy kellemes állagú pasztát nem kapsz. Megtisztított arcodra, nyakadra és dekoltázsodra egy spatula segítségével hordd fel, majd 30 percig hagyd hatni! 

Mézes, narancsos arcpakolás minden bőrtípusra

Hozzávalók: 1/2 banán, 1/2 teáskanál méz, 1/2 teáskanál tejszín, 1 teáskanál frissen facsart narancslé

Elkészítés: A banánt, a tejszínt és a narancslevet mixeld péppé, add hozzá a langyosra melegített mézet, majd megtisztított arcodra, nyakadra és dekoltázsodra egy spatula segítségével hordd fel, majd 15 percig hagyd hatni! 

Kurkumás arcpakolás minden bőrtípusra

Hozzávalók: 2 teáskanál sárgarépalé, 1 teáskanál reteklé, 2 teáskanál méz, 1 teáskanál aloe vera zselé, 1 teáskanál rózsavíz, 1 teáskanál túró, 2 csipet sáfrány, 1/2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál mandulaolaj, 1/4 teáskanál kurkumapor

Elkészítés: Valamennyi összetevőt tedd bele egy turmixgépbe, és addig keverd, míg egy kellemes állagú masszát nem kapsz. 20 percig hagyd hatni!

Nézd meg ezt is!

Ananászos, petrezselymes arcpakolás házilag
Természetes arcpakolások a zuhany alatt
Házi hajpakolások sérült hajra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top