Életmód

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életed

Már megint elfelejtettél tejet venni a boltban? Majdnem elcsúsztál egy fontos feladattal, vagy kis híján lemaradtál a szülői értekezletről? Itt a megoldás.

Remember the Milk

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életed

Ha csak a napi teendőket szeretnénk egy helyen vezetni, hogy sose felejtsük el, mikor kell menni a szülői értekezletre, melyik boltba miért kell beszaladnunk, vagy a munkahelyen milyen fontos feladatok várnak ránk másnap, akkor a Remember the Milk nevű alkalmazást érdemes kipróbálni. Ez az egyik legnépszerűbb program ebben a kategóriában, külön listákat vezethetünk benne a munkahelyi, a családi és a gyerekekkel kapcsolatos teendőkről. Sőt, ha akad egy üres félóránk a városban, akkor megnézhetjük benne, miket akartunk mostanában elintézni azon a környéken.

Mennyibe kerül? Ingyenes
Milyen telefonon megy? Android, iPhone

Cozi

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életedEz az alkalmazás hasonló feladatot lát el, mint a Remember the Milk, csakhogy ezzel egy egész család életét menedzselhetjük. Készíthetünk közös naptárat, bevásárlólistát, heti menüt és rögzíthetjük benne a napi teendőket is, de egy közös családi üzenőfal is jár hozzá. Ha aztán hirtelen szeretnénk megtudni, mikor is kell fogorvoshoz vinni a gyereket, a telefonunkon vagy bármelyik asztali gépen megnézhetjük, de táblagépen is, ha van egy a családban.

Mennyibe kerül? Ingyenes
Milyen telefonon megy? Android, iPhone

Chore Hero

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életedHa naponta küzdünk azzal, hogy rajtunk kívül a családban senki nem végzi rendesen a rá kiosztott házimunkát, akkor érdemes lehet befektetni a Chore Hero nevű alkalmazásba. Itt az összes feladatot kioszthatjuk a család vagy háztartás tagjainak és adott napokhoz rendelhetjük őket. Hogy az egészet izgalmasabbá tegyék, az elvégzett munkákért pontok járnak, így a gyerekek versenyezhetnek is egymással, ki éri el a legtöbbet. Az alkalmazás rangokat is oszt szorgosság alapján, a legjobbak elnyerhetik a Háztartás Hőse címet. Ha szeretnénk izgalmasabbá tenni a játékot, akkor kipróbálhatjuk azt is, milyen, ha az alkalmazás osztja ki helyettünk a napi feladatokat.

Mennyibe kerül? Ingyenes, de többet kapunk az évi 7600 forintos előfizetéssel
Milyen telefonon megy? iPhone

Dropbox

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életedMegőrülsz, hogy az otthoni számítógépeden maradt egy fontos dokumentum, ami éppen nélkülözhetetlen lenne a munkádhoz? Idegesít, hogy nincs meg egy bárhonnan hozzáférhető helyen az összes lényeges adatot? Erre találták ki a népszerű Dropboxot, ami úgy működik, mint egy doboz, pakolhatunk bele fotókat, dokumentumokat, táblázatokat, és utána bárhol meg tudjuk őket nyitni számítógépen vagy telefonon, ha van internet.

Ezeket másokkal is meg lehet osztani, linkként küldhetjük tovább a nagyméretű fotókat, így nem foglalják majd a helyet az ismerős postaládájában. Ugyanezen az elven működik a Google Drive is, ha van gmailes postafiókod, akkor ahhoz tartozik egy 5 gigabájtos tárhely is a Google Drive-on. Ha a telefonra feltelepítjük a hozzá tartozó alkalmazást, akkor már nemcsak a számítógépről, de a mobilról is elérjük az itt tárolt adatainkat.

Mennyibe kerül? Ingyenes, de több pénzért nagyobb több tárhelyet vehetünk
Milyen telefonon megy? Android, iPhone, Windows Phone

Evernote

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életedHa az ötleteinket, jegyzeteinket szeretnénk egy helyen összegyűjteni, és azt sem bánnánk, ha ugyanitt a napi teendők listáját is vezethetnénk, akkor az Evernote jó választás lehet. Tárolhatunk benne szövegeket, fotókat, linkeket, táblázatokat, és kedvünk szerint csoportosíthatjuk őket. A mobillal készült fotóinkat például szöveges jegyzetekkel együtt tölti fel az internetre az alkalmazás, hogy később bárhonnan elérhessük őket. Mi így jegyzeteltünk végig egy gyógynövényes kirándulást, így a képek, a növények neve és a felhasználásuk mind azonnal egy helyre került.

Mennyibe kerül? Ingyenes, de különböző előfizetésekkel többet kaphatunk
Milyen telefonon megy? Android, iPhone, Windows Phone

LastPass

6 mobilalkalmazás, amivel rendszerezheted az életedZúg a fejed a rengeteg jelszótól, már nem emlékszel, mivel kell belépned a Facebookra, a leveleződbe, a kedvenc fórumodba, webszájtodra, a netbankba, az Instagramra, a Twitterre, a Pinterestre? Erre nyújt megoldást az ingyenes LastPass, ami megjegyzi az összes jelszavad, neked csak arra az egyre kell majd emlékezned, amivel ide be tudsz lépni. Mindenféle telefonon és számítógépes operációs rendszeren működik, és szinkronizálja az információt a gépek között.

Mennyibe kerül? Ingyenes
Milyen telefonon megy? Android, iPhone, Windows Phone

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top