Életmód

“Casanovák kíméljenek” – válaszol a szakértő

Döntést kell hoznod egy párkapcsolatodat, családi életedet vagy karrieredet érintő kérdésben? Írj nekünk, fordulj bizalommal szakértőinkhez!
Ha kérdésed van, ide írhatsz szakértőinknek: psziche@sanomamedia.hu

Casanovák kíméljenek!
Sokan szépnek tartanak, és tetszem a férfiaknak (ezt nem beképzeltségből mondom), de én elégedetlen vagyok magammal. Jó néhányan irigyek rám a külsőm miatt, és ez nagyon zavar. Szinte szégyellem, ha bókolnak nekem. Sok nős vagy foglalt férfi elismerően tekint rám, volt olyan, aki felajánlkozott, de nem vagyok az egyéjszakás kalandok híve. A komoly kapcsolatokban hiszek, ha megcsalna a párom, belebetegednék, de jelenleg szingli vagyok. Miért van az, hogy szinte csak a foglalt pasik hajtanak rám? Kihívás vagyok számukra? Miért nem akarnak nyitni felém, miért csak „arra” kellek? Rosszul vagyok a beképzelt férfiaktól, nálam az öntelt alakok szóba sem jöhetnek. De szinte csak ilyenek tapadnak rám. A szerény, visszahúzódó srácok elkerülnek. A külsőm alapján ítélnek meg, azt hiszik, mindenre kapható vagyok. Nagyon sokat segítene mihamarabbi válasza. Tisztelettel: Rózsa (25)

„Casanovák kíméljenek” - Válaszol a szakértőVálaszol: Belső Nóra
Kedves Rózsa!

Erre nehéz válaszolni anélkül, hogy személyesen látnálak. Az első benyomás, bármilyen közhelynek is tűnik, fontos a kapcsolatok kialakulásában, sokszor ez dönti el, mi lesz a találkozás sorsa – még egy pszichiáter is dolgozik ezzel. Az első kép, hang vagy gesztus élménye befolyásolja a további lépéseket. Ne csodálkozz hát azon, hogy a külsőd alapján ítélnek meg. Amíg nem ismerünk valakit, addig ez az egy támpontunk. A férfiakra talán még erőteljesebben jellemző, hogy a nők esztétikumára figyelnek fel először. Érdemes lenne átgondolnod, mi lehet az a megjelenésedben, ami arra enged következtetni, hogy inkább a kalandokra vagy nyitott. Milyen ruhákban jársz, mit mutatsz meg magadból, mire hívod fel a figyelmet? Milyen az összhang? Milyen sminket és frizurát viselsz? Sok nő nem tudja: a kevesebb néha több. Mindemellett a gesztusok, a hangszín és a nevetés is sok információt hordoznak. És az is, milyen közegben, kikkel és merre mutatkozol. Azt kellene körbejárnod, milyen üzeneteket közvetítesz magadról. A férfiak többsége elmondja, hogy egy lánnyal való találkozáskor szinte azonnal tudja, merre fejlődhet a kapcsolat. És nem csak a látvány alapján! Ne szégyelld, ha bókolnak, köszönd meg, örülj neki! Merd élvezni, hogy szép vagy! A kisugárzás sokat számít. Ha úgy érzed, hogy a külsőd miatt „csak arra kellesz”, akkor messze elkerülnek azok a férfiak, akik egy egészséges önbecsülésű, önmagát értékelő, komoly nőre vágynak. Ne felejtsd el, a foglalt pasik nem akarnak energiát fektetni a „megismerésbe”, a „beképzeltek” pedig a mennyiségre hajtanak, nem a kihívásokra. A szépség néha riasztó, máskor kihívás, de nem ez a lényeg. A választás nem a férfié kellene, hogy legyen, hanem a tiéd! Talán azért nem nyitnak feléd a „félénkebb” pasik, mert ők sem érzik a nyitottságot rajtad. Gondold végig mindezt, és talán iratkozz be egy önismereti kurzusra. Ne foglalkozz a pasikkal, előbb magadat szeresd meg. Alakuljon ki egy egészséges önképed, kellő önbecsülésed. Légy tudatosabb, nem baj, ha tisztában vagy vele, mikor milyen érzéseket váltasz ki az emberekből. Légy nyitott másokra, irányítsd a kapcsolataidat, ne csak sodródj a lehetőségekkel. Ha így lesz, biztosan eljön az, aki rád „vár”. Remélem, sikerül, sok sikert kívánok!

 

Egy skizofrén férfi vallomásaSzakértőnk válasza a Nők Lapja Psziché legfrissebb számában jelent meg.
A tartalomból:
  • Ha egy nő gyereket akar
  • Miért nem tudnak a nők várni – Vámos Miklós írása
  • Az illatok ereje – beszélgetés Zólyomi Zsolt parfümőrrel
  • A futás, és ami mögötte van
  • Tavaszi megtisztulás – Kedvenc diétáink
  • Lelki tréning esküvő előtt
  • Anyut akarom! – Szeparációs szorongás kisgyerekkorban
  • Miért jó megbocsájtani? – Beata Bishop írása

    Ha szeretnél előfizetni a Nők Lapja Pszichére, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top