Életmód

50 felett kezdődik igazán az élet

Az ötödik X után még a szex is jobb, mint valaha.

50 éves kor felett kezdődik igazán az életEgy Angliában készült felmérésben ezerötszáz, 20 és 65 év közötti nőt kérdeztek az életéről. Kiderült, hogy mind közül az 50 feletti korosztály a legvidámabb és legelégedettebb.

Az 50 évnél idősebb válaszadók mintegy fele érzi úgy, hogy az élet az ötödik X után kezdődik csak igazán, és még a kapcsolatai, illetve a szexuális élete is jobban működik, mint korábban. Akik házasságban vagy tartós kapcsolatban élnek, jobban élvezik a partnerükkel töltött időt, mint valaha. Minden ötödik ötvenes nő ráadásul legalább annyit szexel, mint a huszonéves lányok.

A felmérésből kiderült az is, hogy az 50 feletti nők aktívabb életet élnek, mint a náluk fiatalabb korosztályok tagjai, közel negyedük pedig még arra is sokkal nyitottabb, hogy új sportokat próbáljon ki.

A többség – 93 százalék – már nem ugyanazokat az értékeket vallja, mint a szülei, inkább a fiatalabb nőkhöz igyekszik igazodni mind világlátásban, mind pedig életmódban és külsőségekben. 64 százalékuk felnőtt gyerekeire is leginkább barátként tekint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top